Дата публікації:
17 червня 2011
Кількість переглядів:
1796
Поділитися:

12 студентів спеціальності «Переклад» на чолі з викладачем кафедри германської філології Юлією Бондаренко відвідали Німеччину за стипендіальною програмою DAAD.

Під час закордонної подорожі вони мали унікальну можливість протягом двох тижнів пройти мовну практику та вдосконалити свої знання з німецької та англійської мов. У рамках проекту сумчани ознайомилися з навчальними закладами таких німецьких міст, як Мюнхен, Габсбург та Пассау, поглибили знання з германістики й ознайомилися з економічним, політичним та культурним життям.  

За словами Юлії Бондаренко, молодь СумДУ була напрочуд здивовані тим, що змогла пройти мовну практику безпосередньо в країні-носії мови: «Кафедра й надалі розширюватиме співпрацю із закордонними організаціями, щоб успішні студенти мали можливість проходити мовну практику за кордоном».

Начальник відділу міжнародних зв’язків СумДУ Костянтин  Кириченко зауважив, що навчальний заклад постійно долучається до участі у грантових програмах, оскільки цей напрямок є одним з пріоритетних у міжнародній діяльності вишу. Університету вже вдалося реалізувати безліч наукових досліджень викладачів та аспірантів за кордоном, провести стажування й організувати мовну практику студентів, підвищити кваліфікацію викладачів тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]