Дата публікації:
14 листопада 2013
Кількість переглядів:
807
Поділитися:

13 листопада в Сумському державному університеті визначали кращого ведучого і читця серед студентів перших-других курсів усіх факультетів. Конкурс, присвячений Міжнародному дню студента, пройшов у літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

Творчий турнір, який організували співробітники відділу позанавчальної роботи СумДУ, включав кілька етапів: самопрезентацію та декламацію монологу чи поезії, інтелектуальне змагання, перевірку ведучого неординарною ситуацією, парний конферанс.

Під час самопрезентації Сергій Гришко (ЕлІТ) розповів, що шукає шляхи проявити себе, і цей конкурс –­ чудова нагода. Він прочитав вірш-привітання до Міжнародного дня студента.

Денис Андріяш (ЕлІТ) зазначив, що має чотирирічний досвід ведучого. Він провів асоціацію бунтарського духу студентства з відомим поетом Сергієм Єсеніним і прочитав його рядки «В первый раз я запел про любовь».

На активній участі у студентському самоврядуванні акцентувала Поліна Воробйова (ТеСЕТ). На її переконання, кохання є невід’ємною складовою студентського життя, тож дівчина із задоволенням озвучила авторську поезію своєї подруги «Білі лебеді».

Артем Панчин (ТеСЕТ) вперше спробував себе в ролі ведучого на конкурсі «Золотий інтеграл». У продекламованому вірші «Когда-нибудь мы станем старше» він висловив ідею, що спогади про університетські роки залишаться в пам’яті назавжди.

Почуттям гумору та поетичним талантом здивував майбутній юрист Артур Мельник, який у віршованій формі розповів про власні захоплення, а також про «Золотий інтеграл».

Як зізналася Марина Торканевська з Медінституту, вона встигає не лише студіювати навчальні підручники, а й не стоїть осторонь творчих подій університету. Майбутній лікар представила глядачам вірш Едуарда Асадова «Есть такая нация – студенты». На думку поета, студент – це відчайдушний романтик, який закохується, не спить тижнями, готуючись до сесії, та  ніколи не сумує.

Ще один представник Медінституту Іван Савостьянов власним девізом назвав змістовне життя. Тож у власних реп-композиціях, одну з яких він представив на конкурсі, хлопець намагається пропагувати моральні цінності та мотивувати однолітків до здорового способу життя.

Альона Постельняк (ІФСК) як людина творча з дитинства захоплюється митцями. На конкурсі вона представила авторську гумористичну поезію про несумлінного студента.

У ході літературної вікторини, яку підготувала бібліотекар Алла Крекшина, конкурсанти демонстрували знання світової класики – творів Оскара Уайльда, Артура Конан Дойля,Маргарет Мітчел, Вільяма Шекспіра. Артистичність,  вміння «тримати» публіку та імпровізувати студенти виявили під час конкурсу в образах казкових персонажів. Конкуренти стали напарниками і спільно привітали студентів із «професійним» святом у ході парного конферансу. Тему Міжнародного дня студента продовжила вікторина для глядачів.

За результатами конкурсу, в номінації «Кращий ведучий» перемогу завоював Денис Андріяш. Артур Мельник відзначений у номінації «Авторська поезія». Номінацію «Парний конферанс» очолили Іван Савостьянов і Марина Торканевська. «Приз глядацьких симпатій» здобув Іван Савостьянов.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]