Дата публікації:
18 листопада 2013
Кількість переглядів:
869
Поділитися:

15 листопада для студентів ІТ-спеціальностей Сумського державного університету прочитав лекцію координатор академічних ініціатив IBM Ukraine Олександр Данько на тему «IBM Academic Initiative. Вимоги ринку до компетенцій ІТ-спеціалістів та шляхи їх набуття».

У ході семінару студенти дізнатися про особливості сучасної ІТ-індустрії в епоху глобалізації, а також зовнішні фактори, що впливають на бізнес компаній. Олександр Данько ознайомив присутніх із діяльністю компанії IBM, її стратегією, напрямками роботи, продуктами та деякими новими розробками. Він розповів проосвітні програми IBM, можливості пройти підготовку для працевлаштування у компанії, вимоги до кандидатів, умови роботи та кар’єрні перспективи.

За словами представника компанії, IBM пропонує безкоштовні курси, освітні ресурси та преференції для студентів, аспірантів та викладачів при складанні сертифікаційних екзаменів. IBM впроваджує протягом багатьох років на корпоративному рівні великі програми співпраці з вищими навчальними закладами, надає провідним університетам світу ресурси для створення Центрів компетенції у галузі інформаційних технологій та інновацій. Співпраця компанії з ВНЗ розрахована на тривалу перспективу, пов’язану з проведенням досліджень, підготовкою спеціалістів та просуванням на ринки відповідних нових технологій.

Компанія IBM підтримує стартап-бізнеси у сфері ІТ, дозволяє їм отримати безоплатний доступ до програмного забезпечення та апаратних засобів IBM, технічну підтримку проекту, персональні консультації і сприяє у просуванні готового продукту на ринок.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]