Дата публікації:
18 листопада 2013
Кількість переглядів:
1115
Поділитися:

15 листопада волонтери Сумського державного університету провели акцію «Байдужість також вбиває!» у рамках всесвітнього руху «16 днів проти гендерного насильства».

Акція була ініційована представниками волонтерського загону СумДУ, а також Сумським обласним відділенням Всеукраїнської мережі людей, живуть з ВІЛ/СНІД та «Клінікою, дружньою до молоді» Сумської міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди.

У заході були задіяні близько 70 осіб, 45 із яких – студенти СумДУ. У ході акції, яка проходила біля всіх корпусів університету, волонтери роздавали цукерки та закликали не закривати очі на жорстокість.

«Щоб зменшити рівень насильства щодо жінок, українське суспільство має, по-перше, змінити ставлення до насильства, адже такі дії ніщо не може виправдати. Ми разом з волонтерами СумДУ під час акції намагалися донести просту істину: «Якщо біль до сьогодні приносив ти, зупинись! Якщо тобі довелося стати свідком того, як кривдять інших, відкрий очі на жорстокість! Захищай! Адже добро починається з тебе!» – коментує голова правління СОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Ольга Беленецька.

«Ідея проведення такої акції знайшла відгук у наших серцях. Висловлюємо подяку волонтерам Сумського державного університету та їх керівництву, які приєдналися до нас»,– зазначила психолог «Клініки, дружньої до молоді» Ольга Масалітова.

За даними Міністерства внутрішніх справ України, станом на 1 липня 2013 року на обліку за вчинення насильства в сім’ї перебувають близько 85 тисяч чоловік. Деяким з них винесено офіційне попередження або застосовані захисні приписи; інші залучені до штрафу або направлені на виправні роботи; ще до деяких накладено адміністративний арешт.

Дані неурядових організацій підтверджують гостроту проблеми з розповсюдження різних форм насильства в українських сім’ях. Наприклад, за даними фонду «Українська фундація громадського здоров’я», щорічно в Україні фіксується понад 100 тисяч випадків насильства в родинах, причому 90% з них – це насильство щодо жінок. На думку експертів, реально ця цифра більша щонайменше у чотири рази. Жінки в Україні стикаються з фізичним, сексуальним, психологічним та економічним насильством.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]