Дата публікації:
19 листопада 2013
Кількість переглядів:
815
Поділитися:

Докторант кафедри моделювання складних систем  Сумського державного університету Яків Ляшенко у рамках індивідуального гранту взяв участь у престижній Міжнародній конференції «Тертя і диссипація енергії в штучних і біологічних системах» (Frictionand Energy Dissipationin Man-made and Biological Systems), що відбулася в місті Трієст (Італія).

До заходу долучилися понад 100 науковців із багатьох країн світу: Швейцарії, Італії, Ізраїлю, Фінляндії, Германії, України, Нідерландів, Венесуели, Колумбії, США, Японії, Польщі, Канади, Іспанії, Франції, Великобританії, Швеції, Данії, Білорусі, Росії, Китаю, Ірану, Куби, Туреччини, Камеруну, Мексики, Індії, Танзанії, Індії, Філіпін та Японії.

Докторант представив доповідь на тему: «Вплив температурної залежності в’язкості алканів (змащувачів) на межове тертя».

Конференцію провів міжнародний центр теоретичної фізики (ICTP) імені Абдуса Салама. Час від часу центр проводить подібні конференції, що збирають вчених і дослідників з напрямку трибології з усього світу. Так, Яків Ляшенко два роки тому вже брав участь у подібній конференції в Трієсті, що була присвячена сучасним тенденціям у трибології.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]