Дата публікації:
20 листопада 2013
Кількість переглядів:
1589
Поділитися:

На цьому ректор Сумського державного університету наголосив під час зустрічі з Другим секретарем, Консулом Посольства Іраку в Україні Зіною Мадхат Мухамд.

Анатолій Васильєв зазначив: «Дійсно, трапляються випадки виникнення конфліктних ситуацій у молодіжному середовищі, у тому числі й за участі іноземних студентів. Так відбулося і ввечері 15 листопада після перегляду футбольного матчу  Україна-Франція. У той же час, реакція на цю сутичку явно перебільшена. Піклуючись про комфортне перебування іноземних студентів в місті Суми, ректорат СумДУ та керівництво правоохоронних органів за підтримки обласної влади вживають ряд заходів: посилено патрулювання в місцях можливих «ситуацій», створено сумісно штаб оперативного реагування. Університет закликає місцеву  молодь з повагою ставитись до своїх ровесників незалежно від національності, а іноземних студентів – заповнювати свій час навчанням, змістовним дозвіллям, заняттями спортом».

«СумДУ знаний як один із лідерів вищої освіти в Україні, що гарантує високий рівень знань», – наголосила Другий секретар, Консул Посольства Іраку в Україні Зіна Мадхат Мухамд. Вона висловила вдячність керівництву СумДУ за здійснені кроки та відповідальне ставлення до ситуації, а також погодилася, що цей випадок не має стати приводом для пропусків занять студентами.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]