Дата публікації:
22 листопада 2013
Кількість переглядів:
1395
Поділитися:

20 листопада в Сумському державному університеті відбулося спортивне свято «Від факелу на логотипі до Олімпійського вогню!», присвячене 40-річчю кафедри фізичного виховання і спорту. Під час урочистостей присутні згадали історію становлення кафедри, її першого керівника Юрія Береста, вшанували ветеранів, які доклали зусиль до розвитку фізкультури і спорту в закладі.

«Сумський державний університет – різноплановий навчальний заклад, в якому поряд із науково-освітнім напрямом активно розвивається фізична культура і спорт. Спортивна діяльність СумДУ за підсумками минулого року відзначена Міністерством освіти і науки України. На всеукраїнських студентських спортивних іграх СумДУ посів друге місце у спортивному рейтингу серед класичних та технічних університетів і є одним із лідерів студентського спорту серед усіх ВНЗ України», – акцентував ректор Анатолій Васильєв. Він висловив вдячність викладацькому складу кафедри і спортивного клубу за поглиблення в університеті спортивних традицій та спортсменам, які своїми визначними перемогами прославляють університет на всеукраїнському та світовому рівнях.

До привітань долучилися представники обласної та місцевої влади, Сумського регіонального відділення НОК України, інституту фізкультури СДПУ ім. А.С. Макаренка тощо.

«Сьогодні в університеті культивуються 32  види  спорту. У 55 спортивних секціях займаються понад дві тисячі студентів», – зазначив проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Бріжатий. З його слів, серед  студентів  СумДУ –  75  кандидатів  у  майстри спорту, 29  майстрів  спорту України, 13 майстрів спорту міжнародного класу та 7 Заслужених майстрів спорту.

Для розвитку фізичної культури і спорту університет має сучасну матеріально-технічну базу: плавальний басейн, стадіон, спеціалізовані зали спортивної хореографії, єдиноборств, настільного тенісу, ігрові та тренажерні зали, стрілецький тир, спортивно-ігрові майданчики зі штучним покриттям, веслувальну та лижну бази тощо. В університеті функціонує спортивно-оздоровчий заклад «Універ», а у 2013 році для фізичної реабілітації спортсменів введено в експлуатацію санаторій-профілакторій як клінічну базу Медичного інституту СумДУ.

Гордість СумДУ – члени Олімпійської збірної з біатлону Віта та Валя Семеренко, Юлія Джима, Ольга Абрамова, Марія Панфілова, Сергій Седнєв та Дмитро Русінов; бронзовий призер Лондонської Олімпіади Тарас Шелестюк та бронзовий призер Чемпіонату Європи 2013 року з боксу Богдан Шелестюк; золоті медалісти Всесвітньої Універсіади 2013 року  Вікторія П’ятаченко, Віталій Корж, Сергій Смелик; переможці та призери XI літньої Універсіади України з легкої атлетики Віталій Бутрим, Денис Тесленко, Володимир Супрун, Анна Плотіцина, Ольга Єкименко та Вадим Савін, а також команди з волейболу, гандболу, баскетболу і футзалу.

«Разом із волейболістами СумДУ успішно відстоюю честь Сумського державного університету на престижних змаганнях. Наша команда «Хімпром-СумДУ» – призер чемпіонату України вищої ліги та всеукраїнської літньої універсіади. Переконаний, за підтримки університету і надалі досягатимемо високих результатів», – наголосив студент СумДУ Артем Антоненко.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]