Дата публікації:
27 листопада 2013
Кількість переглядів:
837
Поділитися:

21 листопада студентська соціальна служба Сумського державного університету організувала акцію «Кидай палити» до Міжнародного дня відмови від куріння. Захід мав на меті привернути увагу студентів до актуальної проблеми та застерегти їх від згубної звички.

У рамках акції волонтери СумДУ, у тому числі й іноземні, розробили плакати, що агітують за вільний від шкідливих звичок спосіб життя. Вони розповіли про шкідливий вплив тютюну, закликали дбайливо ставитися до власного здоров’я.

Нагадаємо, офіційно встановлено дві щорічні дати, присвячені боротьбі з курінням. Міжнародний день відмови від куріння, що відзначається у третій четвер листопада, з’явився у 1977 році за рішенням Американської онкологічної  спілки. Всесвітній день без тютюну (31 травня) ініційований Всесвітньою організацією охорони здоров’я в 1988 році.

За даними статистики, у світі курить кожна десята жінка, а 50-60% чоловіків – завзяті курці. Незважаючи на зусилля Всесвітньої організації охорони здоров’я, чисельних  громадських  організацій, що інформують суспільство про наслідки куріння, ця шкідлива звичка все ж залишається однією з найактуальніших проблем людства.  Щороку від куріння гине близько мільйона осіб. Це значно більше, ніж від СНІДу, дорожньо-транспортних пригод і вживання важких наркотиків.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]