Дата публікації:
05 грудня 2013
Кількість переглядів:
702
Поділитися:

Завідувач кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій СумДУ Ніна Світайло взяла участь у всеукраїнському науково-практичному семінарі «Інновації та найкращі практики ґендерної освіти», що відбувся 28-29 листопада в Києві.

Під час заходу фахівці з гендерних питань та представники Міністерства освіти і науки України ознайомилися з діяльністю Всеукраїнської мережі центрів гендерної освіти при ВНЗ, що об’єднує 24 гендерних центри, кафедри, студії університетів різних міст України. Присутні вивчили найкращі практики ґендерної освіти, окреслили стратегічні напрями щодо подальшого розвитку ґендерно-чутливого освітнього середовища.

Ніна Світайло як керівник проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями студентками у ВНЗ» представила досвід упровадження в СумДУ ініціативи «Університет, дружній до сім’ї». Окрім того, вона презентувала навчальний посібник «Формування гендерно-відповідальної поведінки молоді» та ознайомила учасників з кращими практиками реалізації таких підходів у провідних університетах Європи.

За підсумками семінару учасники розробили пропозиції щодо сталого впровадження принципів ґендерної рівності в систему вищої освіти відповідно до українського законодавства та міжнародних стандартів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]