Дата публікації:
24 червня 2011
Кількість переглядів:
1515
Поділитися:

23 червня Сумський державний університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол  Об'єднаної Республіки Танзанія в Російській Федерації і за сумісництвом в Україні Джакі Мгвабі Мвамбі у рамках офіційного візиту на Сумщину.

Ректор СумДУ Анатолій Васильєв познайомив поважного гостя з освітньою, науковою та міжнародною  діяльністю університету і зауважив: «Сумський державний університет впевнено входить у коло лідерів вищих навчальних закладів України як за вітчизняними, так і світовими показниками – наукометричною базою Scopus, входженням до Міжнародної асоціації університетів, Європейської асоціації університетів, Євразійської асоціації університетів, Всесвітньої організації охорони здоров’я та інших міжнародних організацій, підписанням Великої Болонської Хартії університетів, програмою подвійних дипломів з європейськими вишами тощо».

Також ректор наголосив, що в СумДУ навчається понад 1000 іноземних студентів, у тому числі 41 – з Танзанії, які здобувають освіту на різних факультетах, спеціальностях та курсах. Посол мав нагоду поспілкуватися з танзанійськими студентами, які навчаються у СумДУ й обговорити з ними питання підтримки Посольством Танзанії щодо подальшого працевлаштування громадян у своїй країні після закінчення навчання та програми надання урядових кредитів для навчання в Україні.

 Надзвичайний і Повноважний Посол  Об'єднаної Республіки Танзанія в Російській Федерації і за сумісництвом в Україні Джакі Мгвабі Мвамбі подякував керівництву університету за якісну підготовку його співвітчизників, за комфортні умови для їхнього проживання: «На сьогодні в Танзанії випускник Медичного інституту Сумського державного університету працює лікарем у головній лікарні». Усього ж, за словами Посла, у СумДУ навчається 35% усіх танзанійців, які здобувають освіту в Україні. Він висловив зацікавленість у налагодженні більш тісних партнерських стосунків між СумДУ та Посольством у напрямі підготовки танзанійських спеціалістів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]