Дата публікації:
12 грудня 2013
Кількість переглядів:
811
Поділитися:

У Медичному інституті Сумського державного університету пройшли стажування три студенти спеціальності «Загальна медицина» Карагандинського державного медичного університету (Казахстан). Академічний обмін відбувся  у листопаді в рамках договору про наукову та академічну співпрацю на кафедрі нейрохірургії та неврології з курсами психіатрії, наркології, дерматовенерології, професійних хвороб, клінічної імунології, алергології.

Під час стажування іноземні гості вивчали дисципліни «Нейрохірургія» та «Професійні хвороби», відвідували практичні заняття та лекції з нейрохірургії на клінічній базі Сумської обласної клінічної лікарні. Курс професійних хвороб майбутні медики опановували в Сумській міській клінічній лікарні №4. Окрім того, студенти брали участь у клінічних обходах, операціях, маніпуляціях, інтерпретували результати лабораторного та інструментального обстеження хворих, обговорювали з викладачем принципи лікування.

Ректор Карагандинського державного медичного університету висловив подяку керівництву Медичного інституту за високий рівень організації навчання.

Наступним кроком на шляху поглиблення академічної співпраці заплановано стажування студентів СумДУ в Казахстані у 2014 році.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]