Дата публікації:
13 грудня 2013
Кількість переглядів:
887
Поділитися:

Представник факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету взяв участь у третій координаційній зустрічі в рамках міжнародного освітнього проекту ENGITEC програми Європейського Союзу TEMPUS «Модернізація вищої інженерної освіти в Грузії, Україні та Узбекистані у відповідь на технологічні виклики». Захід проходив у листопаді у Ташкентському автомобільно-дорожньому інституті (м. Ташкент, Узбекистан).

До зустрічі долучилися партнери з України, Грузії та Узбекистану, а також представники Королівського технологічного інституту (м. Стокгольм, Швеція), Університету міста Лідс (Великобританія), компанії DELCAM (м. Бірмінгем, Великобританія).

Сумський державний університет представляв заступник декана факультету технічних систем та енергоефективних технологій з міжнародних відносин Віталій Іванов. За його словами, у рамках проекту фахівці закладу провели аналіз програм інженерної підготовки за спеціальністю «Технології машинобудування» з відповідними програмами вищих навчальних закладів Швеції, Великобританії, Італії. Серед здобутків СумДУ у цій сфері Віталій Іванов назвав залучення студентів до наукової роботи та виконання контрактів на базі Експериментального науково-дослідного студентського інституту при кафедрі «Технологія машинобудування, верстати та інструменти».

За останні півроку діяльності за проектом у СумДУ було підготовлено розділ «Реформа управління університетами та її вплив на якість інженерної освіти» для книги «Сучасні тенденції у вищій інженерній освіті: досвід країн Європи та рекомендації для України».

Окрім того, Сумський державний університет проводить тематичні семінари для директорів та вчителів загальноосвітніх шкіл, працює над популяризацією інженерної освіти серед школярів шляхом впровадження технологій автоматизованого проектування у навчальний процес.

За підсумками координаційної зустрічі присутні наголосили на необхідності налагодження більш тісної співпраці вищих навчальних закладів із промисловими підприємствами, розроблення міждисциплінарних навчальних модулів, що відповідають сучасним освітнім викликам та потребам ринку праці, а також створення на факультеті технічних систем та енергоефективних технологій надсучасної конструкторсько-технологічної лабораторії.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]