Дата публікації:
25 червня 2011
Кількість переглядів:
2421
Поділитися:

Медичний інститут Сумського державного університету відвідав голова обласної державної адміністрації Юрій Чмирь. Під час візиту очільник області познайомився з процесом підготовки медичних працівників, оцінив рівень та масштаби наукової думки співробітників, рівень технологій та якості навчання майбутніх лікарів.

Відвідуючи лабораторії, навчальні й методичні центри та анатомічний музей Юрій Чмирь високо оцінив матеріальну базу освітньої установи: «Сумський державний університет вкотре приємно здивував мене вдалим поєднанням науки і практики, застосуванням найсучасніших технологій». За словами губернатора, студенти Медичного інституту СумДУ мають усі умови для того, щоб стати висококваліфікованими та «сучасними» лікарями, адже Медичний інститут укомплектований сучасним навчальним центром ендоскопічних методів діагностики, малоінвазивної та лазерної хірургії, морфологічних досліджень, ультразвукових методів досліджень, лабораторією молекулярно-генетичних досліджень, центром медичного права та менеджменту, фантомними класами тощо.

Ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв переконаний, що в Україні не існує подібного медичного навчального центру за рівнем матеріальної бази: «На сьогодні університет готовий виконувати не лише освітню функцію, а й надавати комплекс послуг для населення».  Так, вчені-медики готові надавати нові біоматеріали для медицини, які є важливими для ортопедії та лікування опіків, проводити дослідження щодо вивчення хвороб на молекулярному рівні й впроваджувати методику профілактики, а не лікування хвороби, надавати послуги прижиттєвої діагностики ракових пухлин на предмет чутливості до лікарських препаратів, що дозволяє зберегти хворому життя на 10-15 років тощо.

Директор Медичного інституту СумДУ Віталій Маркевич зауважив, що всього в інституті діє 15 кафедр медичного профілю, на яких ведеться підготовка понад 1600 студентів, у тому числі й іноземних громадян, які вже протягом восьми років здобувають освіту англійською мовою.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]