Дата публікації:
13 грудня 2013
Кількість переглядів:
1126
Поділитися:

12 грудня Вчена рада СумДУ розглянула розвиток наукової діяльності вишу та визначила основні завдання у цій галузі на 2014 рік.

Актуальність теми окреслив ректор університету Анатолій Васильєв: «Імідж вищого навчального закладу значною мірою залежать від наукової діяльності. Запорукою успіху Сумського державного університету є три складові: науково-дослідні роботи (у тому числі за господарськими договорами, державними і міжнародними грантами), публікації у вагомих наукових видання та розвиток студентської науки».

Як повідомив проректор з наукової роботи Анатолій Чорноус, у 2013 році СумДУ продовжив свій розвиток як науково-навчально-виробничий комплекс. За 11 місяців цього року було укладено договори на науково-дослідні роботи та послуги на суму 13,5 мільйонів гривень. Це у 2,4 рази більше, ніж за попередній рік. СумДУ активний у міжнародному просторі: на сьогодні виконується 6 загальноуніверситетських міжнародних грантів, 15 міжнародних договорів (контрактів) на розробку і виготовлення науково-технічної продукції та проведення досліджень. 84 науковці проводили дослідження на сучасному обладнанні у рамках закордонних відряджень за міжнародними грантами, 37 – отримали фінансову підтримку МОН для стажування у провідних вишах світу.

Науково-дослідні роботи СумДУ мають широку географію: замовлення Нанкінського інституту електроніки (Китай), розробка технології синтезу та дослідження властивостей біоматеріалів у рамках Державної цільової програми «Наука в університетах», співпраця з представництвом ЄС в Україні щодо впровадження проекту «Університет, дружній до сім’ї» та багато іншого.

Розвиток студентської науки в СумДУ підкріплено дипломами переможців у різноманітних конкурсах. Так, за підсумками участі у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук студенти університету отримали 54 призових місця. За цим показником Сумський державний університет посів друге місце серед усіх вишів України.

Серед завдань на 2014 рік – посилення науково-дослідної діяльності, співпраця з партнерами: КБ «Південне», «УЛІС-СІСТЕМС», НТП «Технологія», ШКЗ «Імпульс», НВО «Павлоградський хімічний завод», Китайською національною корпорацією з експорту та імпорту електроніки, іншими. Будуть створені бази даних «Науково-технічні розробки і сервісні наукові послуги СумДУ», «Інноваційні розробки ВНЗ і наукових установ», «Технологічні запити», сервіс «Наукові журнали та конференції СумДУ».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]