Дата публікації:
17 грудня 2013
Кількість переглядів:
914
Поділитися:

У Сумському державному університеті 13 грудня відбулися міські змагання серед школярів з надання першої медичної допомоги «Я можу врятувати життя». Під час теоретичного етапу понад 200 сумських старшокласників пройшли тестування з медичної підготовки, а на практичному етапі демонстрували вміння надавати постраждалим невідкладну допомогу: робили штучне дихання, непрямий масаж серця, зупиняли кровотечу тощо.

Окрім конкурсної програми, школярі переглянули навчальні відеоматеріали про роботу рятувальної служби Сумщини та правила поведінки в надзвичайних ситуаціях.

У командному заліку кращими стали представники Сумської спеціалізованої школи №10. Друге місце посіли учні Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №25. Третя позиція – у команди Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4.

 Школярі говорять, що знання та навички з надання першої допомоги необхідні кожному, та стверджують, що в екстремальній ситуації вони  не розгубляться і вчасно прийдуть на допомогу.

Захід організували обласний навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Державної служби з надзвичайних ситуацій, управління освіти міської ради, громадський рух «Школа безпеки» за активної підтримки СумДУ, міського центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» та Сумської організації Товариства Червоного Хреста.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]