Дата публікації:
25 червня 2011
Кількість переглядів:
1943
Поділитися:

Співробітники юридичного факультету Сумського державного університету Валерій Власенко та Володимир Семенов взяли участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Державна служба України в історичному аспекті», присвяченому Дню державної служби.

В обговоренні взяли участь і керівництво облдержадміністрації, обласної ради,  а також представники Головдержслужби України. Учасники намагалися знайти відповіді на питання: для чого існує влада в державі, які існують моделі державного управління в країнах Європи, якою має бути Україна: президентсько-парламентською, парламентсько-президентською чи монархією, коли виникла державна служба, яка історія її розвитку?

Кандидат історичних наук, доцент, докторант Київського національного університету імені Т.  Г. Шевченка Валерій Власенко презентував присутнім історичну розвідку про славних земляків Сумщини, які в період 1917-1921 років були прем'єр-міністрами, міністрами, працювали на високих посадах у різних урядових структурах – Микола Василенко (прем’єр-міністр), Аристарх Терниченко (Міністр продовольства), Володимир Косинський (Міністр праці), Іван Мірний (Генеральний писар, державний секретар), Олексій Білоус (Міністр охорони здоров’я), Сергій Тимошенко (Міністр шляхів сполучення) та інші. Своїми думками щодо державного управління, перспектив реалізації інвестиційно-інноваційної моделі, впливу євроінтеграційних процесів на формування державної служби в Україні поділився і кандидат наук з державного управління, заступник декана юридичного факультету, доцент кафедри права СумДУ Володимир Семенов

Завдяки змістовним доповідям науковців Сумського державного університету учасники «круглого столу» прониклися гордістю за своїх предків, які брали участь у законотворчій діяльності, а також розглянули перспективи розвитку державної служби в Україні.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]