Дата публікації:
25 січня 2014
Кількість переглядів:
756
Поділитися:

Кафедра журналістики та філології Сумського державного університету досягла домовленостей з Українським вільним університетом (м. Мюнхен) щодо підготовки журналістів-міжнародників з орієнтацією на німецькомовні країни. Крім того, університет виявив готовність приймати студентів СумДУ у літні школи з вивчення німецької мови, а майбутніх медійників закладу – брати на практику.

Про це повідомила завідувач кафедри, проф. Олена Ткаченко за підсумками поїздки до Німеччини у складі делегації представників провідних українських ВНЗ в рамках грантового проекту «Крос-медіа та якісна журналістика» (Crossmedia and quality journalistic) програми TEMPUS VI.

Учасники поїздки побували також в Університеті Пассау (м. Пассау), обговорили модулі базової навчальної програми, розробленої за результатами семінарів Teach-the-Teacher (TTT2&3).

Навчальна програма,  запропонована українською робочою групою, забезпечує запровадження якісно нового змісту підготовки студентів спеціальності «Журналістика», а саме: набуття умінь і навичок підготовки інформаційного продукту на всіх технологічних рівнях – цифровому, для радіо і телебачення, друкованих видань.

Значну частину розроблених інновацій уже використовують у навчальних закладах-партнерах проекту. Решта напрацювань  – якісно нові програми, упровадження яких можливе за наявності спеціальної техніки, яка має надійти від європейських координаторів проекту до України навесні 2014 року.

Нагадаємо, участь у проекті TEMPUS VI беруть провідні ВНЗ України, Молдови та Румунії.  Викладачі та студенти, що є учасниками проекту, уже побували на семінарах Teach-the-Teacher (TTT2&3) від координаторів  грантової програми «Крос-медіа та якісна журналістика».

Студенти спеціальності «Журналістика»
Іван Бондаренко, Анна Рубцова

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]