Дата публікації:
29 червня 2011
Кількість переглядів:
1507
Поділитися:

24 червня в Міністерстві юстиції України проходив третій форум молодих юристів України, присвячений Дню Конституції України. За підтримки Головного управління юстиції в Сумській області представниками на форумі від Юридичної клініки Сумського державного університету були Ігор Бершов, Олександр Авраменко та Ганна Кортікова.

Форум урочисто відкрив Міністр юстиції  Олександр Лавринович, який  акцентував увагу на важливості прагнення молодого покоління правників опановувати тонкощі правозастосовної прак­тики положень Осно­вного закону. Експерт Ради Європи з питань міс­цевого самоврядування Віктор Кравченко зауважив, що наразі у суспільстві активно ведуться розмови що­до внесення змін до Конституції України. Окрім відомих юристів та громадських діячів України, на відкритті Форуму були присутні й іноземні гості – старший менеджер проектів ОБСЄ в Україні містер Рене Бобо, який наголосив на важливості проведення заходів подібного формату, адже вони пози­тивно впливають на фор­мування інститутів гро­мадянського суспільства в Україні.

Після урочистого від­криття учасники взяли участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Конституція України – основа розбудови право­вої держави і громадянсь­кого суспільства». Під час засідання провідні конституціо­налісти ділилися своїми поглядами на питання застосування положень Конституції, наголошуючи на низько­му рівні знань конститу­ційних прав та обов'язків українцями.

Завершився Форум двома майстер-класами постій­ного представника Вер­ховної Ради України у Конституційному Суді України Анатолія Селіванова та президента Всеукраїнсь­кої громадської організа­ції «Асоціація українських правників», Голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького. 

Юридична клініка
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]