Дата публікації:
27 січня 2014
Кількість переглядів:
1252
Поділитися:

Сумський державний університет потрапив до top-200 кращих університетів світу за версією міжнародного екологічного рейтингу UI GreenMetric 2013, ставши першим і поки що єдиним українським університетом, якому це вдалося за чотири роки існування даного проекту.

Розробником міжнародного рейтингує Індонезійський університет (University of Indonesia), що входить до еліти університетів світу за версією компанії QS. Екологічний рейтинг IU GreenMetric акредитований міжнародною організацією рейтингового аудиту IREG та складається з більше 40 індикаторів, які оцінюють розвиненість «зелених» технологій в університетах світу. Цього разу у рейтинг найбільше увійшло університетів, які є представниками США, Західної Європи та Південно-Східної Азії. У рейтингу також представлена Російська Федерація (8 університетів), Латвія (3 університети) та Литва (1 університет).

Найкращих результатів Сумський державний університет отримав за реалізацію проектів з питань збереження енергії, зміни клімату, утилізації відходів тощо.

Нагадаємо, що наприкінці 2013 року Сумський державний університет став одним із семи університетів, які отримали підтримку від Європейського інвестиційного банку щодо проекту «Енергоефективний університет», а міжнародна компанія QS оцінила у 5 зірок діяльність університету з соціальної спрямованості, у тому числі в екологічному напрямі.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]