Дата публікації:
29 січня 2014
Кількість переглядів:
993
Поділитися:

З 20 по 24 січня заступник директора Медичного інституту, доцент, д.мед.н. Юрій Атаман пройшов тренінг з розробки та впровадження в навчальний процес інтерактивної технології «Віртуальний пацієнт». Навчання проводилося в найбільшому спеціалізованому медичному ВНЗ Великобританії – Університеті Св. Георга (м. Лондон). У цьому закладі в різний час навчалися і працювали такі відомі лікарі-науковці, як першовідкривач вакцини Едуард Дженнер, анатом Бенджамін Броуді та хірург  Джон Фішер.

Під час тренінгу Юрій Атаман разом із іншими учасниками взяв участь у тематичних семінарах і презентаціях, навчився створювати та використовувати в педагогічному процесі віртуальні моделі справжніх пацієнтів, максимально наближувати створені розробки (кейси) до практичної діяльності. Для отримання сертифікату він мав підготувати та представити самостійний проект у системі Open labyrinth Virtual Patients з обраної тематики. Крім того, представник СумДУ відвідав університетські центри симуляторів та дистанційного навчання, долучився як експерт до практичного заняття зі студентами.

Використання технології «Віртуальний пацієнт» є необхідною передумовою запровадження в Медичному інституті проблемно-орієнтованого викладання, яке, згідно з проектом Європейської комісії TEMPUS, буде розпочато з нового навчального року.

За словами Юрія Атамана, технологія«Віртуальний пацієнт» надаєстудентуунікальну можливістьвивчати в динаміці процес діагностики, впливати на тактику лікувального процесу, оцінювати його ефективність після тих чи інших втручань. Беззаперечними перевагами таких технологій є стимулювання інтересу до самостійного вивчення матеріалу, наочність, можливість лікувати та бачити результат лікування, забезпечення прав пацієнтів, безпека для студентів і викладачів тощо.

Широке застосування віртуальних технологій, симуляторів та дистанційного навчання є невід’ємною складовою медичної освіти у провідних вишах світу. СумДУ на вітчизняних теренах є одним із лідерів з упровадження інформаційних технологій в навчальний процес, адже має відповідний інтелектуальний ресурс і потужну технічну базу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]