Дата публікації:
06 липня 2011
Кількість переглядів:
1804
Поділитися:

Енергозбереження – актуальна і глобальна проблема сучасності, вирішити яку намагаються вчені та інженери всього світу. Не винятком став і Сумський державний університет. Яскравим підтвердженням цього є проект нашого вишу під назвою «Екологічний гуртожиток».

Проект стартував у квітні 2011 року і направлений на зменшення економічних витрат у гуртожитках університету, виховання екологічно свідомих студентів, які піклуватимуться про навколишнє середовище. «Екогуртожитки діють за програмою енергоефективності та енергозбереження СумДУ на 2011-2014 роки, яка жваво обговорюється і постійно вдосконалюється, – повідомив голова студради студмістечка Антон Кравченко. – Зокрема, студрада студмістечка внесла ряд своїх пропозицій напередодні наступного навчального року».

Мова йде про заходи, які залучатимуть студентів до активної участі у процесі енергозбереження. Наприклад, флешмоб під назвою «Збережи світло» запланований  серед мешканців гуртожитків №2 та №3. Завдяки конкурсу на кращу енергозберігаючу секцію в гуртожитку будуть визначені найекономніші та найвідповідальніші мешканці. Інформаційно-роз'яснювальна робота проводитиметься серед усіх студентів, у тому числі й іноземців. А контролюватиме процес енергоспоживання в гуртожитках спеціальна комісія, сформована з членів студради студмістечка. Крім того, у рамках вищезгаданої програми заплановані ремонтні роботи в гуртожитках: встановлення пластикових вікон, заміна балконних рам, батарей та інше.

«Таким чином, ми прагнемо не лише привернути увагу студентів до важливого питання, а й привити сучасній молоді  культуру взаємодії із навколишнім середовищем», - підкреслила проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань Олена Король.

Ліна П’ятниця

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]