Дата публікації:
12 лютого 2014
Кількість переглядів:
630
Поділитися:

Студент-фінансист Сумського державного університету Сергій Солодовніков у ІI семестрі 2013-2014 навчального року отримуватиме іменну стипендію ім. О.Ф.Балацького.

Сергій Солодовніков демонструє високі успіхи у навчанні, бере участь у наукових конференціях, має ряд публікацій. Крім того, він займає посаду заступника студентського декана факультету економіки та менеджменту з навчальної та наукової роботи. Сергій є ініціатором та організатором створення системи оцінювання якості навчального процесу на ФЕМ через щосеместрове анкетування студентів, а також лекцій «Let’s go to science», що мають на меті залучення першокурсників факультету до наукової діяльності.

До відома: іменна стипендія ім. О.Ф. Балацького призначається студентам будь-якого курсу факультету економіки та менеджменту, які мають високі показники у навчанні, займаються науково-дослідною роботою, беруть активну участь у громадському житті університету.

Нагадаємо, Олег Федорович Балацький (1937– 2012 рр.) – видатний вчений, талановитий педагог, доктор економічних наук, Заслужений діяч науки і техніки, професор кафедри управління Сумського державного університету, Заслужений професор СумДУ.

Він є засновником не лише економічної науки на Сумщині, а й вітчизняної школи економіки природокористування.  Він теоретично обґрунтував і вперше в державі реалізував систему платного природокористування, яка пройшла перевірку від першого експерименту у 1989 році до затвердження державного закону України у 1992 році.

У творчому доробку видатного вченого – близько 350 наукових праць, у тому числі декілька десятків книг (монографії, підручники, посібники тощо), які стали вагомим внеском у скарбницю вітчизняної наукової думки. Його фундаментальна наукова монографія «Економіка чистого повітря» (1979 р.) стала методологічною базою розвитку економіки природокористування в Україні.

На основі його наукових науково-методичних праць і розробок створено фундаментальний спільний українсько-бельгійський підручник для вищої школи «Економіка природокористування», який вийшов у світ російською та англійською мовами.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]