Дата публікації:
17 лютого 2014
Кількість переглядів:
883
Поділитися:

14 лютого Вчена рада Сумського державного університету розглянула якість підготовки фахівців та розвиток наукових досліджень в Медичному інституті. Інформував з цих питань директор Медичного інституту Владислав Сміянов.

Вчена рада відзначила розвиток нових наукових напрямів роботи інституту зі створення біосумісних нанокомпозитних матеріалів; ролі алельного поліморфізму генів у розвитку патологічних процесів і хвороб; дослідження мікроелементозів та інші. Науково-виробничою лабораторією «Біонанокомпозит» виконуються дослідження у рамках Державної цільової програми «Наука в університетах» загальним обсягом фінансування 3,8 мільйона гривень.

Також серед здобутків інституту за останні два роки Владисав Сміянов назвав успішно проведений набір на спеціальності «Стоматологія», «Медико-профілактична справа», акредитацію та збільшення ліцензованого обсягу спеціальності «Лікувальна справа» до 350 осіб, відкриття аспірантури з шести та докторантури з двох нових спеціальностей. Він відзначив, що за цей період кількість аспірантів зросла з 41 до 67 осіб, відбувся захист 17 кандидатських та 5 докторських дисертацій.

За словами ректора СумДУ Анатолія Васильєва, Медичний інститут стабільно демонструє суттєвий розвиток: в науковій роботі, посиленні матеріально-технічної бази, підвищенні якості підготовки фахівців. Він відзначив роботу санаторію-профілакторію СумДУ, де співробітники Медичного інституту надають лікувально-консультативні послуги. Серед основних завдань інституту ректор назвав роботу з кадрового та методичного забезпечення нових спеціальностей.

Вчена рада прийняла рішення завершити розробку перспективного плану роботи з кадрового забезпечення, при цьому передбачити потребу в професорсько-викладацькому складі для забезпечення навчального процесу за новими спеціальностями та з урахуванням збільшення контингенту студентів Медичного інституту в наступних роках.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]