Дата публікації:
18 лютого 2014
Кількість переглядів:
625
Поділитися:

Протягом 10-13 лютого команда проекту СумДУ «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» провела тренінги з планування діяльності ініціативи «Університет, дружній до сім’ї» у Запоріжжі та Дніпропетровську.

У зустрічі на базі факультету соціальної педагогіки та психології Запорізького національного університету взяли участь представники цього вишу, адміністрації та студентства Запорізької державної інженерної академії, Класичного приватного університету, Запорізького національного технічного університету, адміністрація Департаменту соціального захисту Запорізької обласної державної адміністрації та Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради.

До тренінгу на базі Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна долучилися представники Дніпропетровського державного аграрного університету, Дніпропетровської державної фінансової академії, Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, Дніпропетровської медичної академії, Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «Криворізький національний університет».

Під час тренінгів співробітники СумДУ роз’яснили учасникам можливості розвитку у вищих навчальних закладах інфраструктури, дружньої до сім’ї; розповіли про шляхи інформування студентів і співробітників щодо наявних соціальних послуг; ознайомили з нормативно-правовою базою, що дозволяє розширити у стінах ВНЗ спектр дружніх до сім’ї ініціатив.

Команда проекту СумДУ долучила молодих матерів-студенток і всіх бажаючих до електронної розсилки «Вчимося бути батьками і сім’янинами», що стане у нагоді для підвищення батьківської компетентності.

На думку керівника центру підтримки сім’ї СумДУ Ніни Світайло, тренінги сприяють поширенню дружніх до сім’ї ідей на різних рівнях університетської спільноти та місцевої влади.

Нагадаємо, що з 2012 року Сумський державний університет реалізує унікальний для держави проект «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах». Проект є переможцем грантової програми Європейського Союзу «Інвестуючи в людей», спрямованої на захист прав жінок, розширення їх соціальних та економічних можливостей. Його підтримали Міністерство освіти і науки України та Міністерство соціальної політики. Бюджет проекту, що реалізуватиметься протягом трьох років, складає 240 тис. євро, із яких частина– кошти СумДУ.

Мета проекту – допомогти молодим мамам ефективно поєднувати виховання дитини з роботою чи навчанням. Задля цього працівники центру підтримки сім’ї СумДУ надають послуги по догляду за дитиною, проводять тематичні наукові дослідження, тренінги та семінари, консультування, а також пропонують заходи задля піднесення значимості сім’ї та підтримки молодих мам на рівні держави.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]