Дата публікації:
13 липня 2011
Кількість переглядів:
1788
Поділитися:

З 1 по 31 липня триває прийом документів до вищих навчальних закладів України у 2011 році. Станом на 13 липня приєднатися до студентської родини СумДУ вирішили вже майже 3 тисячі абітурієнтів. Більшість із них планують поповнити лави інженерно-технічних, економічних, гуманітарних та медичних спеціальностей. Приємно, що незважаючи на те, що кількість випускників шкіл, у порівнянні з минулорічним показником, скоротилася майже вдвічі, кількість бюджетних місць у СумДУ на перший курс майже не змінилася і становить близько 600.

У той же час за денною формою навчання  за магістерським рівнем збільшено обсяги держзамовлення майже на 10%. Вперше виділені бюджетні місця за магістерськими програмами «Управління фінансово-економічною безпекою», «Управління інноваційною діяльність», «Адміністративний менеджмент», «Управління проектами» - по 15 місць.

Чисельність бажаючих стати студентами Сумського державного університету свідчить про популярність вишу. СумДУ – престижний навчальний заклад,  куди бажають вступити кращі з кращих випускників. «Так, більше десяти  абітурієнтів, які подали документи,  мають у своєму сертифікаті по 200 балів або близько цього. Причому, такі високі результати у них не з одного предмету», - зазначає заступник голови приймальної комісії Юрій Зимак.

Сучасне обличчя Сумського державного університету:        

  • Студенти Сумського державного університету вже понад десять років поспіль утримують лідерство (1-3 місця) серед ВНЗ України на Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах студентських наукових робіт.

  • Має високу кваліфікацію й професорсько-викладацький склад. Тут працює більше 550 кандидатів наук і доцентів та понад 80 докторів наук і професорів.

  • Випускники університету користуються попитом на ринку праці, мають можливість для наукової кар`єри не лише в Україні, а й за кордоном, діє програма подвійних дипломів – Сумського державного університету та європейських вишів.

  • Університет має розвинену високотехнологічну бібліотечно-інформаційну систему, яка містить близько 2,5 млн примірників на паперових носіях, електронну бібліотеку, що має доступ до найвідоміших електронних інформаційних баз світового інформаційного простору.

  • На базі СумДУ проводиться підготовка офіцерів запасу для студентів ВНЗ Сумської та інших областей України.

  • Усі студенти І курсу забезпечуються місцем у гуртожитку.

  • Університет має розвинену матеріальну базу, що інтенсивно оновлюється. У її складі – музеї краєзнавчих та наукових досліджень, потужні науково-дослідні та навчальні лабораторії, гуртожитки, спорткомплекси тощо.

  •  Функціонує студентський клуб художньої діяльності, у якому культивується 27 видів спорту, працюють 43 спортивні секції, спортивні команди вищої ліги. Серед студентів-спортсменів є  рекордсмени та призери чемпіонатів світу, Європи, України. Збірна команда університету з футзалу – срібний призер чемпіонату Європи серед студентів. За результатами ІІ Спортивних ігор України серед вищих навчальних закладів ІІІ-IVрівнів акредитації у 2010 році СумДУ посів 3-тє місце у відповідній категорії ВНЗ.

  • Сумський державний університет – це велика і дружня родина, в якій щодня досягають нових вершин понад 20 тисяч молодих осіб, з яких – тисяча іноземних громадян з 60 країн світу.

  • Університет проводить підготовку із 60 спеціальностей 40 напрямків 23 галузей знань. Студенти мають можливість навчатися на таких напрямках підготовки, як «Філологія», «Журналістика», «Право», «Економіка підприємства», «Маркетинг», «Фінанси і кредит», «Менеджмент», «Комп`ютерні науки»,  «Системна інженерія», «Машинобудування», «Мікро та наноелектроніка», «Хімічна технологія», «Лікувальна справа» та інші.

 

  

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]