Дата публікації:
04 березня 2014
Кількість переглядів:
1076
Поділитися:

У Сумському державному університеті з вересня 2014 року канд. тех. н., доц. Олександр Кобяков  ініціює викладання курсів новогрецької мови. З початку цього навчального року студенти і аспіранти СумДУ вивчають курс «Термінотворення та давньогрецька мова».

Про це Олександр Кобяков зазначив під час віртуальної подорожі до Греції, що відбулася 26 лютого на об’єднаній зустрічі Офісу науки (керівник – ст. викл. кафедри германської філології Лариса Щигло) та Офісу подорожей (керівник – викл. кафедри германської філології Олена Назаренко) при перекладацькому навчально-методичному центрі кафедри германської філології СумДУ.

Студенти спеціальності «Переклад» із зацікавленням слухали розповідь про красу сучасної та мудрість стародавньої Греції. Молодь отримала корисні поради з життєвого досвіду лектора щодо специфіки та непередбачуваних ситуацій у роботі перекладача.

На думку викладачів кафедри германської філології, перекладачу-професіоналу потрібно не лише досконало знати мови, а й орієнтуватися в історії, географії, політико-економічній ситуації різних країн.

Наступна віртуальна подорож відбудеться 26 березня. «Офіс подорожей» відвідає Китай.

Викладач кафедри германської філології
Олена Назаренко

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]