Дата публікації:
21 березня 2014
Кількість переглядів:
566
Поділитися:

Аспірант кафедри електроніки і комп’ютерної техніки СумДУ Олексій Климов пройшов стажування в Університеті Валенсія (Іспанія).

Стажування тривало два місяці і проходило в лабораторії кристалізації міського кампусу Бурхасот-Патерна у науковій групі «Crystal Growth» завідувача кафедри прикладної фізики, професора Вісенте Муньйос-Санчос.

Під час стажування Олексій займався отриманням і дослідженням плівкових зразків ZnTe, осаджених вакуумним методом, для знаходження оптимальних режимів росту та подальшим отриманням плівок ZnMnTeз процентним відношенням марганцю 10, 20 та 30%.

Також в університеті Валенсії він провів серію структурних досліджень за допомогою СЕМ Hitachi S-4800 та рентгенівського дифрактометра плівкових зразків ZnMnTe (вміст марганцю 5%), отриманих у Сумському державному університеті. Були досліджені морфологія та переріз, а також дифрактограми та полюсні фігури напівмагнітних плівок.

За результатами дослідження найближчим часом буде написана та подана до фахового журналу наукова стаття.

Професор Вісенте Муньйос-Санчос зацікавлений у подальшій співпраці з Сумським державним університетом. Він висловив готовність приймати аспірантів СумДУ для спільних досліджень.

Для довідки. У 2013 році Університет Валенсія посів 229 місце у світі за даними всесвітнього Інтернет-рейтингу Webometrics. В університеті проходять навчання за різними міжнародними програмами близько двох тисяч студентів з усього світу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]