Дата публікації:
26 березня 2014
Кількість переглядів:
765
Поділитися:

18-21 березня на базі Сумського державного університету відбулася Всеукраїнська студентська олімпіада з дисципліни «Програмування обробки на верстатах із числовим програмним керуванням». В олімпіаді, яку провела кафедра технології машинобудування, верстатів та інструментів, взяли участь студенти з дев’яти вищих навчальних закладів Сум, Києва, Харкова, Дніпропетровська, Львова, Запоріжжя, Кривого Рогу.

Інтелектуальні змагання проходили у два тури, перший з яких був присвячений теоретичній розробці керуючої програми для верстатів з ЧПК. Метою другого (практичного) туру було отримання готової деталі на верстаті відповідно до креслення. За результатами олімпіади студент СумДУ Юрій Пузік посів третє місце.

За словами д. техн. наук, проф., завідувача кафедри ТМВІ Вільяма Залоги, проведення олімпіади дозволяє студентам на більш високому рівні освоювати технології програмування сучасних верстатів з числовим програмним керуванням. Знання і досвід молодого покоління в цій сфері сприятимуть розвитку промисловості України.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]