Дата публікації:
26 березня 2014
Кількість переглядів:
641
Поділитися:

Протягом місяця завідувач кафедри економіки та бізнес-адміністрування СумДУ, д.е.н., проф. Леонід Мельник проходив науково-викладацьке стажування в Університеті Мессей (Massey University) міста Окленд.

За час стажування професор СумДУ зібрав додаткові матеріали для міжнародного підручника «Економіка і бізнес», підготував розділ для навчального посібника «Економіка розвитку», чорновий варіант рукопису монографії «Управління розвитком економічних систем: тріалектичний підхід» і наукову статтю.

Окрім того, він виступив із доповіддю на науковому семінарі «Економіка сталого розвитку». Значну зацікавленість наукової спільноти викликав його тріалектичний підхід до дослідження процесів розвитку систем. На думку професора, економічні системи розвиваються на основі трьох природних начал: матеріально-енергетичного, інформаційного та синергетичного. Перше рухає, друге – спрямовує, третє – об’єднує і творить.

Леонід Мельник прочитав лекцію для аспірантів, а також мав низку зустрічей з ученими Університету Мессей, які досліджують проблеми формування стандартів у бізнесі, економічні аспекти формування комунікацій,  економічні проблеми сталого розвитку, в тому числі, в такій екзотичній сфері, як утримання крокодилячих ферм в Австралії.

Нагадаємо, професор Леонід Мельник є директором науково-дослідного Інституту економіки розвитку Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України. Має низку наукових і навчально-методичних праць з економіки та управління економічними системами, сталого розвитку та екологічної економіки, соціально-економічних проблем інформаційного суспільства. Він є засновником наукових шкіл: «Закономірності формування соціально-економічних систем при переході до інформаційного суспільства»; «Дослідження фундаментальних основ розвитку соціально-економічних систем та теорія сталого розвитку».

Детальніше про поїздку Леоніда Мельника до Нової Зеландії читайте на сайті кафедри економіки та бізнес-адміністрування.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]