Дата публікації:
26 березня 2014
Кількість переглядів:
699
Поділитися:

Другокурсниця спеціальності «Маркетинг» факультету економіки та менеджменту СумДУ Валерія Біленко стала призером ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Гендерні дослідження».

Захист відбувся у режимі скайп-конференції 21 березня на базі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

На конкурсі Валерія посіла третє місце, представивши роботу «Університет, дружній до сім’ї» як гендерно-чутливий простір навчання і праці» (науковий керівник – доцент кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій Адріана Костенко). Студентка розглянула перспективу упровадження концепції «Університет, дружній до сім’ї» на прикладі Сумського державного університету та інших вишів.

Дівчина переконана, що саме вищі навчальні заклади мають створювати підґрунтя для балансу «сім’я – навчання – кар’єрне зростання». ВНЗ – це не лише місце для здобуття освіти, а й особистісний розвиток, соціалізація.

На думку Валерії, навчальний заклад має йти назустріч «сімейним» студентам, зокрема, гарантувати пільги, пропонувати індивідуальні графіки, оснащувати спеціальні місця для матері та дитини тощо. У сучасному світі тенденція підтримки сім’ї в закладах освіти стає все більш популярною та взаємовигідною – як для керівників, так і для студентів.

Нагадаємо, у Сумському державному університеті діє гендерний ресурсний центр на базі кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій, а також реалізується проект «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ».

Студентки спеціальності «Журналістика»
Маргарита Рилова, Анастасія Нємцева

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]