Дата публікації:
27 березня 2014
Кількість переглядів:
712
Поділитися:

24 березня студентська соціальна служба Сумського державного університету провела «круглий стіл» до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

До обговорення долучилися представники Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка, Української академії банківської справи, Машинобудівного коледжу СумДУ, Сумського медичного коледжу. Запрошені гості – заслужений лікар України, доктор медичних наук, завідувач кафедри загальної хірургії Медінституту СумДУ, професор Ігор Дужий,  завідувач організаційно-методичним кабінетом Сумського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Галина Піддубна та завідувач «Клініки, дружньої до молоді» Владлена Концевич.

Під час засідання студентська соціальна служба СумДУ представила доповідь щодо ситуації з обізнаністю громадськості щодо захворюваності на туберкульоз в Україні та місті Суми. Як виявило соціологічне опитування, проведене  напередодні «круглого столу», про захворювання на туберкульоз чули всі. Проте загрозливо низьким виявився відсоток тих, хто знає шляхи передачі цієї хвороби, симптоми та профілактику.

Професор Ігор Дужий у доповіді навів приклади з власного (майже 50-річного) досвіду роботи в обласній протитуберкульозній лікарні смт Степанівка.

Присутні дійшли висновку, що проблема поінформованості населення про шляхи розповсюдження та способи лікування туберкульозу залишається дуже гострою.

З метою поширення інформації  про цю хворобу волонтери СумДУ провели акцію на території університету. Спільно з представниками «Клініки, дружньої до молоді» та громадської організації «Живий потік» вони роздавали студентам брошури з питань туберкульозу та шляхів його передачі, а також анкети для самодіагностики. Крім того, активісти розповідали, де можна пройти безкоштовне флюорографічне обстеження.

Нагадаємо, в Сумському державному університеті неодноразово проводилися «круглі столи» та соціальні акції з протидії туберкульозу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]