Дата публікації:
08 квітня 2014
Кількість переглядів:
952
Поділитися:

Агентством «Эксперт РА», яке є членом IREG Observatory – найбільш впливової міжнародної організації в галузі ранжування університетів, складено регіональний рейтинг, до якого входять виші Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Молдови, Росії, Узбекистану, України.

Агенством було оцінено близько 200 навчальних закладів – лідерів міжнародного рейтингу університетів Webometrics, у тому числі 33 українських виші. Університети ранжувалися за рейтинговими класами (А, В, С, D, Е).

Сумський державний університет увійшов до ТОР-39 (А, В, С) серед загального списку університетів, у тому числі до ТОР-10 університетів свого масштабу та до ТОР-8 українських вишів. В одному класі (С) з СумДУ такі відомі виші з інших країн як Казанський федеральний університет, Казахський національний університет ім. Ель-Фарабі, Російський державний університет нафти і газу ім. І. Губкіна, Російський університет дружби народів, Російський економічний університет ім. Г. Плєханова, Санкт-Петербурзький національний дослідний університет інформаційних технологій, механіки та оптики, Сибірський федеральний університет та інші.

Мета рейтингу «Эксперт РА» – визначити здатність університетів забезпечувати випускникам високу якість знань, вмінь і навичок. Також рейтинг покликаний оцінити репутацію вишів та затребуваність випускників на локальних ринках праці, наукові здобутки, міжнародну діяльність тощо.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]