Дата публікації:
18 липня 2011
Кількість переглядів:
1658
Поділитися:

Студентська команда Сумського державного університету з футзалу «СумДУ» уже втретє представляє Україну на Чемпіонаті Європи. Цього року змагання проходять у Фінляндії. 17 липня команда вже провела дебютну гру з французами, яка завершилася на користь сумчан з рахунком 9:8.

У першій половині футбольної зустрічі фортуна посміхалася спортсменам з Парижу. Перший тайм завершився з результатом 1:0. І в другій половині гри французи почали грати на контратаках. Як результат - у воротах сумчан опинилося ще два голи. Проте сумчани не звикли програвати. Володимир Саєнко відкрив серію голів, які українці вдало забили у ворота французької команди. Футболісти «СумДУ» зробили майже неможливе – за лічені хвилини вони встановили паритет в матчевій зустрічі, яка завершилася внічию з рахунком 4:4. Переможні голи в сумській команді забили Євгеній Петраков, Ярослав Пєсоцький,  Андрій Бурдюг та Володимир Саєнко.

За умовами Чемпіонату Європи, рівний рахунок передбачає серію пенальті. За загальним підсумком матчева зустріч між студентами Сумського державного університету та Паризького університету завершилася з рахунком 9:8 на користь сумчан. У «СумДУ» пенальті реалізували Руслан Острога, Володимир Саєнко, Євгеній Петраков, Валерій Карацюба та Віталій Колесник. Відтепер у загальному рахунку команда з України має два очки, а з Франції – одне. Наступна гра відбудеться у вівторок, 19 липня між сумською командою та командою-госоподарем чемпіонату з Фінляндії.

За словами тренера команди «СумДУ» Сергія Пєсоцького, усього у Чемпіонаті Європи змагаються 24 чоловічих та 16 жіночих команд із 19 європейських країн: «Команду Сумського державного університету вважають сильним суперником, адже у 2007 році вона посіла 4 місце, у 2009 році – стала другою».

Нагадаємо, що команда з футзалу «СумДУ» цього року стала Чемпіоном України  та виборола право представляти Україну на Чемпіонаті Європи. Готуючись до цього, 14 липня команда провела символічний контрольний поєдинок проти харківської команди «Моноліт», яку перемогла з рахунком 5:3.

Відділ Інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]