Дата публікації:
07 травня 2014
Кількість переглядів:
1078
Поділитися:

6 травня в Сумському державному університеті розпочали роботу міжнародні наукові зустрічі: ХХ ювілейна конференція «Економіка для екології» та конференція ім. професора Олега Балацького «Економічні проблеми сталого розвитку». Серед учасників –  вчені, викладачі, аспіранти та представники бізнес-структур із України, Польщі, Ізраїлю, Канади, Угорщини, Білорусі тощо.

Під час конференцій присутні розглянуть актуальні проблеми розвитку теорії збитку професора Олега Балацького; раціональне природокористування та енергозберігаючі технології; міжнародні аспекти екологічної політики; механізми екологізації інноваційного розвитку; механізми циклічного розвитку та еколого-економічні взаємодії; еколого-економічні інтереси; концепцію сталого розвитку тощо.

Протягом трьох днів гості з Канади, Ізраїлю та Польщі проведуть відкриті лекції для студентів і всіх бажаючих з бізнес-аналітики; зеленої економіки; взаємодії суспільства, економіки та навколишнього середовища; виробництва, очищення та використання біогазу.

«Проведення конференції такого масштабу на базі Сумського державного університету свідчить про широкі можливості вишу. Завдяки співпраці з закордонними ВНЗ студенти мають змогу здобувати освіту в Польщі за програмою подвійних дипломів», – зазначила декан факультету економіки та менеджменту, д.е.н., професор Ольга Прокопенко.

Прес-секретар проекту Зеленого Кнесету (Парламент Ізраїлю) доктор Самуель Чайен відзначив високий науковий рівень конференцій у Сумському державному університеті. «Був приємно здивований матеріалами попередніх конференцій. Наукові заходи СумДУ здатні змінювати ставлення громадськості  до навколишнього середовища. Переконаний, що ці конференції допоможуть Україні зробити якісний стрибок в напрямку екологізації суспільства», – підкреслив представник ізраїльського Парламенту.

Бізнес-аналітик корпорації IBM (Канада), професор Університету Торонто, випускник СумДУ Олександр Романко акцентував, що в Україні та за її межами Сумський державний університет має репутацію як центр наукових і прикладних досліджень. Заклад працює над розширенням міжнародних зв’язків, активно підтримує ряд ініціатив щодо вдосконалення освітнього процесу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]