Дата публікації:
12 травня 2014
Кількість переглядів:
888
Поділитися:

Протягом березня та квітня група Інтернет-телебачення Сумського державного університету реалізувала три масштабних медіапроекти, які транслювалися онлайн у мережі Інтернет та на обласному телеканалі РТС.

Серед них – «Спортивна особистість Сумщини», «Віденський бал» (частина 1, частина 2) та «Міс-СумДУ 2014» (частина 1, частина 2).

Група Інтернет-телебачення СумДУ нараховує 12 студентів (факультетів ЕлІТ, ФЕМ, ІФСК) та 7 професіоналів. Технічні можливості університету та налагоджений механізм роботи дозволяють проводити багатокамерні прямі трансляції спортивних, культурно-масових заходів. Для зйомки використовується до 12 відеокамер. Втілюється практика інтерв’ювання учасників і глядачів перед початком заходу.

Як зазначив керівник групи Інтернет-телебачення СумДУ Борис Панченко, співробітництво Сумського державного університету з Сумською обласною державною телерадіокомпанією розпочалося влітку минулого року з онлайн-трансляції Всеукраїнського фестивалю духової музики «Сурми України». За участю студентів-режисерів, ведучих, операторів та інженерів проходили трансляції заходів «Посвята у студенти СумДУ – 2013», «100 кращих товарів Сумщини», «Воїнська честь», «День Незалежності на Сумщині», «Освіта на Сумщині - перезавантаження».

«Усі ці відеороботи були включені до ефіру телеканалу у повторі. Це говорить про належну якість відзнятого матеріалу», – переконаний Борис Панченко. З його слів, така співпраця дає можливість глядачам з усієї області дізнаватися про події з життя університету в режимі онлайн.

Студентка четвертого курсу спеціальності «Прикладна математика», співробітниця Інтернет-телебачення СумДУ Світлана Пилипенко розповіла: «Телевізійна справа – це дуже захоплююче. За рік участі у групі Інтернет-телебачення СумДУ я стала більш комунікабельною, навчилася працювати у прямому ефірі, справлятися з хвилюванням та впевнено почуватися перед камерою».

Усі, хто бажає спробувати себе у медійній сфері, можуть звертатися до Г-1408.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]