Дата публікації:
23 травня 2014
Кількість переглядів:
817
Поділитися:

Вперше за чотири роки представник української науки – старший викладач кафедри загальної та теоретичної фізики СумДУ Сергій Денисов – опублікував наукову статтю в журналі Physics Reports, що є оглядовою секцією Physics Letters.

Physics Reports – один із найпрестижніших світових фізичних журналів, де публікуються результати вважливих досліджень світового значення. Про це яскраво свідчить імпакт-фактор журналу – 23.

Наукова стаття «Tunable transport with broken space – time symmetries» присвячена принципово новим методам контрольованого транспорту холодних та ультрахолодних атомів, а також Бозе-Ейнштейн конденсату в оптичних потенціалах, створених за допомогою лазерів (так званих «квантових речетів»). У статті обговорюються результати як теоретичних, так і власних експериментальних досліджень Сергія Денисова.

Дослідження науковця Сумського державного університету відкриває нові можливості для створення пристроїв, що діють на основі квантових ефектів та які можуть бути застосовані для створення квантових комп’ютерів.

Публікація у Physics Reports свідчить про визнання автора міжнародною науковою спільнотою. Стаття такого рівня демонструє потужний науково-технічний потенціал СумДУ не лише в рамках українського наукового простору, а й серед провідних наукових установ світу.

 

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]