Дата публікації:
23 серпня 2011
Кількість переглядів:
1802
Поділитися:

Літературна вітальня бібліотеки СумДУ відкрила виставку сумського художника, члена Національної Спілки художників України Ігоря Швачунова.

Його картини – це бажання осмислити філософію міста, відтворивши кожен урбаністичний подих у дотику пензля. На полотнах стає неважливим: чи це «величність» Суми, чи районні Тростянець, Путивль, Ромни або Охтирка… Реальність Ігоря Швачунова – це фасади розкішних будинків та убогість стін центральних вулиць, які творять міський урбаністичний пейзаж. Інколи ракурс зображення змушує запитати себе: це моє рідне місто? Виявляється, буденні речі лишаються зовсім непізнанними.

У виставковій експозиції мають місце і сільські пейзажі, хоча навіть вони анімалістичні. Скрізь поряд із природою присутнє життя – тварин, людей, чи просто подиху вітру. Символічним сприйняттям світу вражає картина «Шлях», на якій домінує містичне небо і, лише у скутості горизонту, видніє вузька доріжка, яка  веде в оте для когось потворне, а для іншого миле, проте бурхливе небо… Головне – у кожного воно своє.

Поспішайте переглянути прекрасне! Виставка Ігор Швачунова  триватиме до 16 жовтня 2011 року.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]