Дата публікації:
26 серпня 2011
Кількість переглядів:
1944
Поділитися:

Літні канікули – це найбажаніша пора року для молоді. Саме в цей період, втомлені навчанням студенти, відпочивають. Але.., як виявилося, не всі. Група студентів факультету електроні та інформаційних технологій, членів студентського наукового інформаційно-комп’ютерного центру  СумДУ не гаяла часу. Юні дарування брали активну участь у міжнародних конкурсах та турнірах, а також наполегливо тренувалася до нового сезону предметних олімпіад.

Так, з 4 по 7 липня в столиці на базі Національного університету України „Київський політехнічний інститут” проходила VIвідкрита міжнародна олімпіада з програмування ім. С.О. Лебедєва та В.М. Глушкова KPI-OPEN2011. У заході взяло участь 95 команд з 6 країн світу. Команда СумДУ (Роман Руденко, Ігор Марченко та Антон Підкуймо)  гідно виступила, посівши 13 місце у командному заліку.

Не минуло і тижня після повернення з KPI-OPEN, як  Ігор Марченко в рамках рейтингу, що проводиться Московським міжнародним центром неперервної математичної підготовки та Московським інститутом відкритої освіти, зайняв 4 місце серед понад 10 тисяч учасників з країн СНД та близького зарубіжжя.

Завершенням літньої групи міжнародних заходів стала ІІ Міжнародна літня школа для студентів, яка проводилася в місті Севастополь на базі Севастопольського національного університету ядерної енергії і промисловості з 6 по 17 серпня. Цього року в роботі школи взяло участь більше 60 команд із України, Росії та Грузії. У якості лекторів школи були запрошені найбільш визнані фахівці в галузі програмування, серед них неодноразові призери першості Світу, чемпіони Європи, лідери рейтингу за кваліфікацією TopCoder. Програма школи передбачала лекції, тематичні контенти, з можливістю дорозв’язувати задачі після основного часу змагань, та рейтингові раунди. За підсумковим результатом цієї міжнародної літньої школи команда СумДУ (Козлов Захар, Руденко Роман, Марченко Ігор, Підкуйко Антон, Дібров Борис) отримала призове 3 місце, дипломи та кубок переможців. 

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]