Дата публікації:
29 серпня 2011
Кількість переглядів:
1716
Поділитися:

29 серпня на базі Сумського державного університету пройшла обласна серпнева конференція працівників освіти, на якій педагоги підбили підсумки роботи за 2010-2011 навчальний рік та узгодили дії на рік наступний.

Цьогоріч обговорити освітні перспективи з’їхалося понад 550 делегатів. До діалогу долучилися заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Тамара Іщенко, голова Сумської обласної ради Геннадій Михайленко, голова постійної комісії Сумської обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту та молодіжної політики, ректор СумДУ Анатолій Васильєв та начальник УМВС в Сумській області Петро Дяченко. Модерувала захід начальник управління освіти та науки СОДА Любов Пшенична.

У виступі майже кожен посадовець акцентував увагу на значенні освіти у становленні та розвитку суспільства, її ролі у процесі європеїзації держави, створенні нових підходів до якісного функціонування різних галузей людської діяльності. Як підкреслила у вітальному слові Тамара Іщенко, завдання педагога – виховати людину нової формації, яка буде жити та працювати завтра. Значну увагу на цьогорічній конференції приділили також питанню здоров’я дітей, а відтак – створенню нових спортивних закладів та покращення матеріального становища вже існуючих.

Як підкреслив у своїй доповіді Анатолій Васильєв, освіта області сьогодні відповідає вимогам часу. Велика увага з боку Сумської обласної ради приділяється облаштуванню дитячих садків та шкіл, оперативно вирішується проблема підвезення учнів сільських населених пунктів до шкіл. Що ж до Сумського держаного університету, навчальний заклад ґрунтовно займається питанням академічних обмінів, систематично інвестує кошти в сучасні лабораторії, on-line аудиторії, медійні студії тощо. Також у стінах університету культивується 27 видів спорту, які дозволяють у повному обсязі підтримувати здоровий дух у здоровому тілі студентів. Як результат, сьогоднішні випускники СумДУ користуються значною популярністю на ринку праці та є конкурентоспроможними далеко за межами країни.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]