Дата публікації:
18 червня 2014
Кількість переглядів:
658
Поділитися:

17 червня керівник координаційного центру гуманітарної політики СумДУ Ніна Світайло та координатор проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» Юлія Савельєва взяли участь у роботі круглого столу «Впровадження гендерних підходів у систему вищої освіти України».

Засідання круглого столу відбулось у Міністерстві освіти і науки України за участю заступника міністра Павла Полянського. Участь у зустрічівзяли також директор Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні Штефан Мойзер; національний експерт з гендерної політики, радник з гендерних питань Міністерства соціальної політики України Лариса Кобелянська; представники вищих навчальних закладів та Всеукраїнської мережі центрів гендерної освіти ВНЗ України.

Ніна Світайло, яка виступала модератором заходу, доповіла про актуальність та механізми впровадження гендерних підходів в систему вищої освіти. Представники Сумського державного університету презентували гендерний ресурсний центр та центр підтримки сім’ї, а також досвід проекту СумДУ «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах».

Заступник Міністра Павло Полянський зазначив, що у розбудові громадянського суспільства важливою та корисною є думка експертів з питань гендерної рівності. Він закликав учасників круглого столу подати заявку на участь в установчих зборах громадської ради при Міністерстві освіти і науки України. Пані Лариса Кобелянська наголосила на необхідності втілення прикладних гендерно-чутливих ініціатив, таких як центр підтримки сім’ї СумДУ.

Під час робочої зустрічі учасників «круглого столу» з першим заступником міністра освіти та науки України Іриною Совсун було досягнуто домовленості про формування робочої групи з підготовки комплексу заходів щодо впровадження гендерних підходів в систему вищої освіти України.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]