Дата публікації:
20 червня 2014
Кількість переглядів:
743
Поділитися:

Студенти Сумського державного університету  запропонували власні підприємницькі проекти під час бізнес-гри на базі одного з підприємств Сумщини – ТОВ «Горобина». Захід відбувся 17 червня в рамках проекту TEMPUS «Створення міжуніверситетських стартап-центрів для студентської інноваційної діяльності».

Серія бізнес-ігор із розвитку підприємницьких якостей проводиться на основі досвіду, напрацьованого за програмою підвищення кваліфікації викладачів з інноваційної педагогічної діяльності.

Захід розпочався екскурсією, в ході якої студенти ознайомилися з інфраструктурою підприємства. Далі у ході бізнес-гри вони демонстрували знання сучасних підходів до ведення бізнесу, зокрема, спробували розробити нову продукцію, комунікаційні стратегії, запропонувати програму просування товарів на ринки. Студенти працювали в міжгалузевих командах, що поєднали у своєму складі представників інженерних, ІТ, економічних спеціальностей, майбутніх рекламістів. Таким чином представники різних галузей знань отримали новий досвід організації продуктивної взаємодії у групі, а також навчилися приймати спільне рішення.

Перемогу здобула команда у складі Олександра Фурси, Катерини Овсієнко, Жанни Проникової, Іхтіяра Розніязова. Ідея студентів – створити автомат натуральних безалкогольних напоїв. Журі, до якого увійшли викладачі СумДУ та керівництво ТОВ «Горобина», відзначило нестандартні підходи молоді до розв’язання завдань, можливість комерціалізації креативних рішень. Участь студентів-іноземців у грі дозволила представити такі проекти, що орієнтованіна міжнародні ринки.

Концепцію бізнес-гри розробили викладачі факультету підвищення кваліфікації та післядипломної освіти СумДУ спільно з фахівцями ТОВ «Горобина».

«Ми зацікавлені в молодих спеціалістах, які мають теоретичні знання, креативне мислення, творчий підхід до справи та нахил до підприємництва. З цієї точки зору співпраця Сумського державного університету та підприємств Сумщини має дуже великий потенціал. Розпочавши з бізнес-гри, кожен студент може впровадити реальний бізнес-проект», – переконаний директор ТОВ «Горобина», депутат обласної ради Володимир Демура.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]