Дата публікації:
27 червня 2014
Кількість переглядів:
953
Поділитися:

26 червня у Сумському державному університеті кандидат історичних наук, секретар Варшавської ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва Анджей Кунерт прочитав лекцію «Польські шляхи до свободи», присвячену трагічним сторінкам історії Польщі, зокрема, періоду Другої світової війни.

Пан Анджей перебуває в Сумах у складі офіційної польської делегації під головуванням Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Генріка Літвіна. Окрім лекції Анджей Кунерт відповів на запитання аудиторії, висловився щодо суспільно-політичної ситуації на сході України.

У Сумському державному університеті практикуються відкриті лекції від науковців з різних країн світу, що сприяє налагодженню партнерства у науково-освітньому просторі. «Наш університет активний у міжнародній і грантовій діяльності, – зазначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв. – Спільно з 20 університетами Польщі СумДУ реалізує низку програм академічних обмінів, подвійних дипломів, проекти Erasmus Mundus та Tempus».

Довідково. Варшавської рада охорони пам’яті боротьби і мучеництва опікується збереженням національної пам’яті. Одним із завдань є охорона та утримання в належному стані захоронень польських вояків у різних країнах світу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]