Дата публікації:
01 вересня 2011
Кількість переглядів:
2091
Поділитися:

31 серпня у Сумському державному університеті пройшли урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти. Цьогоріч університетську родину поповнило понад 860 випускників шкіл, гімназій, технікумів та коледжів, серед яких більше 560 навчатиметься за державним замовленням.

Привітати першокурсників до СумДУ завітала заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Тамара Іщенко. Традиційно відкрив захід ректор СумДУ Анатолій Васильєв. У вітальному слові керівник начального закладу наголосив, що сьогодні кожен першокурсник отримав цілком заслужений шанс здобути омріяний фах. «Сумський державний університет по праву вважається одним із лідерів вищої освіти України, в якому панує культ Знань та Науки, існують стійкі демократичні традиції, а в менталітеті ­ – якість освіти», - підкреслив Анатолій Васильєв. Ректор побажав усім та кожному бути гідним звання студента СумДУ, примножувати і славити наукові, культурні та спортивні традиції almamater.

Заступник голови СОДА особисто нагадала студентам, що вони обрали  найпопулярніший та найрейтинговіший виш не тільки регіону, а і всієї країни. «Саме такий навчальний заклад як СумДУ має потенціал увійти до рейтингу 500 кращих ВНЗ світу», - додала Тамара Іщенко.    

 Після теплих вітальних слів студенти гуртом склали клятву першокурсника, яку виголошував студент першого курсу Медичного інституту СумДУ, випускник Сумської гімназії №1, відмінник навчання, призер Всеукраїнського конкурсу учнівських наукових робіт, учасник кадетської збірної України з баскетболу Дмитро Січненко. Символ та візитівку навчання – студентський квиток – офіційно вручив ректор СумДУ. А от, щоб пробудити прагнення першокурсників до навчання, традиційно вже кращі студенти СумДУ запалили «Смолоскип Знань». 

Далі на присутніх чекало святкове дійство із феєричним шоу. Темою цьогорічної посвяти стало море – тепле узбережжя, свіжа прохолода морського бризу, лагідний дотик морської хвилі та ніжний аромат екзотичних квітів. На глядачів чекали запальні танці, вдалі жарти із веселим Джином, мелодійні пісні та дійсно море позитивних емоцій. Завершилася посвята у студенти виконанням пісні «Ти студент» та святковим маршем.

Нагадаємо, що цьогоріч кількість заяв від бажаючих навчатися у стінах СумДУ сягнула близько 9 тисяч осіб за усіма формами навчання та освітньо-кваліфікаційними рівнями.Уже традиційно під час вступної кампанії майбутні студенти СумДУ відзначилися високим показником прохідного балу, який, за багатьма спеціальностями, виявився вищим за показник інших ВНЗ, у тому числі Києва та Харкова.Найбільшою популярністю серед абітурієнтів СумДУ, за кількістю поданих заяв, користувалися технічні спеціальності. А от найвищий конкурс спостерігався на факультеті економіки та менеджменту.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]