Дата публікації:
01 вересня 2011
Кількість переглядів:
1616
Поділитися:

Напередодні нового навчального року трудовий колектив Сумського державного університету зібрався на серпневу конференцію, щоб підбити підсумки роботи за минулий рік та сформулювати основні завдання на новий. Традиційно результати роботи та плани на майбутнє оголошували перший проректор СумДУ Василь Карпуша, проректор з наукової роботи Анатолій Чорноус, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак та ректор університету Анатолій Васильєв.

Перший проректор СумДУ звернув увагу присутніх на питання, пов’язані з формуванням контингенту студентів та з кадровим, організаційним та навчально-методичним забезпеченням навчального процесу. На його думку, вступна кампанія цього року як ніколи стала своєрідним індикатором успішності вищого навчального закладу, його популярності серед школярів: «Приємно, що при суттєвому скороченню кількості випускників ЗОШ цього року (в середньому на 50%), університетську родину поповнило понад тисячу першокурсників. Це лише на 20% менше, ніж у минулому році». Як свідчить статистика, таких результатів не мають навіть деякі провідні навчальні заклади України.   

Анатолій Чорноус акцентував увагу на динаміці укладання госпдоговірної й грантової тематики та участі наших науковців у конкурсах на Державні й Міжнародні гранти, наголосив на необхідності виходу із результатами своїх досліджень на міжнародний рівень. «Важливим питанням залишається підтримка власних наукових видань, їх перетворення на видання з міжнародними редколегіями, англомовними версіями, сайтами», - вважає проректор з наукової роботи СумДУ.

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак зупинився на питанні розбудови університету сучасного європейського типу з перетворенням його у провідний центр регіону. Проректор переконаний, що забезпечити сталий розвиток СумДУ можливо за умови якісних освітніх та наукових послуг, підвищення кваліфікації працівників, розширення спектру післядипломної освіти, технічного та комп’ютерного забезпечення навчальної і наукової діяльності, розвитку web-системи СумДУ та розширення міжнародного співробітництва.

Ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв привітав колектив з початком нового навчального року і зауважив, що нам є чим пишатися: «Університет переконливо закріпив за собою лідерські позиції у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, адже виборов І місце із кількістю 65 призових місця, відірвавшись від найближчого суперника аж на 15 перемог і вже традиційно залишивши позаду провідні виші України. Також СумДУ входить до п’ятірки провідних та потужних університетів країни за результатами предметних олімпіад». 

Гідним підтвердженням високотехнологічності, популярності та якості навчання є визнання Сумського державного університету міжнародними рейтингами. Так, за даними Інтернет-ресурсу 4ICU(InternationalColleges& Universities), СумДУ займає 6-ту позицію серед вищих навчальних закладів України. Рейтинг WEBOMETRICSвизначив нас на 8-ій позиції серед ВНЗ України. А наукометрична база SCOPUSвідвела СумДУ 17-ту позицію серед ВНЗ України за кількістю цитувань світовою науковою спільнотою публікацій науковців університету та 23-тю позицію за індексом Гірша.

Ректор запевнив, що наступний рік буде ще більш успішний, ніж попередній, оскільки університет тримається на ідеології науково-навчально-виробничого комплексу з розвиненої міжнародною діяльністю та потужними ІТ-технологіями.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]