Дата публікації:
02 липня 2014
Кількість переглядів:
619
Поділитися:

Асистент кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією  Медінституту СумДУ Анна Піддубна взяла участь у міжнародному семінарі «Педіатричні інфекційні хвороби», що проходив 22-28 червня у Зальцбурзі (Австрія). Наукові зустрічі зібрали учасників з Австрії, Чехії, Угорщини, України, Сербії, Македонії, Росії, Білорусі, Румунії, Мексики і Танзанії.

Навчальний курс розробили фахівці Пенсільванського університету (США) у співпраці з Віденським медичним університетом (Австрія).

У рамках семінару Анна Піддубна разом з представниками різних країн працювала над освоєнням новітніх методик надання медичної допомоги хворим з інфекційною патологією, зокрема дітям раннього віку. Були розглянуті актуальні питання вакцинопрофілактики, сучасні положення щодо грипу, особливо небезпечних і природно-осередкових інфекцій.

За результатами конкурсу, проведеного між учасниками семінару,  Анна Піддубна отримала відзнаку за найкращу доповідь про випадок з практики та нагороджена дипломом за успішний результат вихідного тестового контролю.

«Здобутий під час стажування досвід щодо новітніх підходів до діагностики, лікування і профілактики поширених інфекційних хвороб буду використовувати у лікувальній роботі і при проведенні практичних занять зі студентами Медичного інституту СумДУ», – зазначила Анна.

Стажування відбулося за програмою «Medical Education with out Borders» міжнародної організації «The American Austrian Foundation». Програма спрямована на розвиток медичної галузі в різних країнах світу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]