Дата публікації:
04 липня 2014
Кількість переглядів:
1054
Поділитися:

Представники гендерного ресурсного центру Сумського державного університету Ніна Світайло, Андріана Костенко та Юлія Савельєва взяли участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Гендерний аудит ВНЗ та уніфікація діяльності центрів гендерної освіти». Семінар зібрав представників 22 ВНЗ із різних областей України. Експертна зустріч проходила 28-30 червня в Харкові за підтримки Представництва Фонду ім. Ф.Еберта в Україні.

На семінарі присутні обговорили досвід та завдання гендерної освіти, а також можливості співпраці Мережі осередків гендерної освіти ВНЗ з Міністерством освіти та науки України, зокрема, означених рішеннями «круглого столу» в МОН 17 червня.

Команда СумДУ представила власну унікальну методику проведення гендерного аудиту діяльності вищих навчальних закладів, розроблену на основі методології Міжнародної організації праці. Вперше зроблена спроба не лише окреслити принципи здійснення гендерного аудиту у ВНЗ, а й виділити основні сфери діяльності ВНЗ, кількісні та якісні індикатори, що можуть бути покладені в основу такого аудиту. «Гендерний аудит є дієвим механізмом удосконалення соціально-орієнтованої політики навчального закладу», – переконана директор гендерного ресурсного центру СумДУ Ніна Світайло.

Також було презентовано результати соціологічного дослідження «Ставлення жінок до гендерної рівності та гендерні очікування (на прикладі Сумської області)», проведеного соціологічною лабораторією  «Центр соціально-гуманітарних аспектів регіональних досліджень» СумДУ.

Окремо був проведений майстер-клас «Гендерний аудит системи допоміжних послуг через представленість інформації на офіційному сайті ВНЗ». За його результатами учасники семінару акцентували на успіху СумДУ у впровадженні гендерних підходів та на високому рівні візуалізації цієї діяльності.

Учасники визначили перелік подальших кроків вищих навчальних закладів для проведення гендерного аудиту, а також прийняли рішення щодо початку такої роботи вже з вересня 2014 року.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]