Дата публікації:
31 липня 2014
Кількість переглядів:
1755
Поділитися:

Сумський державний університет першим в Україні пройшов незалежний зовнішній аудит, що проводила міжнародна компанія QS (Лондон, Великобританія), відома своїм рейтингом кращих університетів світу QS World University Rankings. За результатами аудиту за кожним напрямом діяльності та в цілому присвоюються «зірки» якості.

Сумський державний університет здобув найвищі оцінки (5 зірок) за такими категоріями:

 

  • Teaching – кількісний та якісний склад викладачів, задоволеність студентів якістю навчання;
  • Inclusiveness – рівні умови та доступність навчання;
  • Social Responsibility – соціальна спрямованість діяльності;
  • E-learning – розвиненість електронних технологій навчання.

За категорією «Employment» (працевлаштування випускників та авторитетність серед вітчизняних та міжнародних роботодавців) СумДУ оцінений чотирма зірками.

Загалом за результатами аудиту Сумський державний університет має 3 зірки з 5 можливих. Те, що 15% університетів світу, які входять до ТОР-групи рейтингу QS і оцінювалися за методикою QS STARS, мають такий самий результат, а 6% − 2 зірки, є підтвердженням реалістичності входження СумДУ до елітної університетської спільноти світу.

Як відзначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв, участь в аудиті, міжнародних та вітчизняних рейтингах дозволяє університету оцінити свої можливості, порівняти результати діяльності зі світовими стандартами та корегувати подальший розвиток. «Ми будуємо успішний університет заради успішності наших випускників, тому такий аудит є необхідним для входження в європейський і світовий науково-освітній простір», - наголосив ректор.

«Сумський державний університет – перший університет в Україні, що пройшов аудит QS Stars, таким чином приєднавшись до 200 інших університетів з понад 45 країн світу. Чудовий результат для молодого та дуже амбітного університету!», – прокоментував керівник дослідницького центру компанії QS Бен Саутер.

Довідково.

Компанія QS проводить аудит університетів з більше 30 країн світу за близько 100 індикаторами діяльності, які можна вважати визнаними стандартами виміру якості діяльності університетів світу. Серед країн світу найбільш активними є Австралія та США, пострадянських країн - Росія, Литва та Казахстан. Цікавим є досвід Індонезії, уряд якої наразі проводить реформу сфери освіти: аудит QS Stars пройшло більше 40 індонезійських університетів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]