Дата публікації:
19 вересня 2014
Кількість переглядів:
975
Поділитися:

Сумський державний університет здобув нагороду в регіональному конкурсі Сумської торгово-промислової палати «Кришталева альтанка – 2014». Виш очолив номінацію «За впровадження інноваційних технологій і наукових розробок у виробничий процес». Вручення відбулося 18 вересня в рамках конкурсу «100 кращих товарів Сумщини».

Основні інноваційні технології і наукові розробки, впроваджені Сумським державним університетом:

- теплогенеруючі агрегати, турбодетандер-електрогенераторні агрегати, система моніторингу «Heat CAM» (у сфері енергоефективності);

- торцеві сальникові та запірні імпульсні ущільнення, відцентровий насосний свердловинний агрегат, обертовий вібраційний гранулятор плаву азотних добрив, вихровий гранулятор, вихрові розпилювальні протитечійні масообмінні апарати (у сфері машинобудування, хімічній промисловості).

Перспективними розробками СумДУ в матеріалознавстві є дизайн, конструювання та виготовлення деталей зі склопластику і вуглепластику, проектування нових і підвищення якості існуючих  порошкових матеріалів, композиційні матеріали на основі фторопласту-4 (CFFC).

Науковий потенціал СумДУ сприяє активному розвитку багатьох наукових напрямів. Щорічно виконується близько 600 наукових договорів і контрактів та 150 міжнародних грантів. Науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи здійснюються на замовлення центральних і місцевих органів влади, організацій і підприємств України, Білорусі, Грузії, Естонії, Чехії, Словаччини, Китаю, Куби, Іспанії, Південної Кореї, Польщі, Російської Федерації та державних і міжнародних наукових фондів.

Основними напрямами науково-технічної співпраці СумДУ з промисловими підприємствами є насосне і компресорне обладнання,  вібронадійність і герметичність роторних машин, сучасні технології металообробки, хімічні технології та обладнання, прикладна екологія та економіка природокористування, енергозбереження та енергоаудит, інформаційні технології, автоматизація та управління технологічними процесами, молекулярно-генетичні та лікувально-діагностичні дослідження, маркетинг та менеджмент інновацій, соціально-гуманітарні та краєзнавчі дослідження.

Одними з головних замовників робіт у СумДУ є органи місцевої влади, підприємства і організації Сумської області. Серед найбільш активних замовників робіт  – ПАТ «НВО ім. М.Ф. Фрунзе», ПАТ «Сумський завод насосного і енергетичного машинобудування «Насосенергомаш», ТОВ «Компресормаш», ПАТ «Сумихімпром», ТОВ «Сумитеплоенерго», КП «ШКЗ «Імпульс», ТОВ «Ворожбянський машинобудівний завод».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]