Дата публікації:
22 вересня 2014
Кількість переглядів:
1287
Поділитися:

У Сумському державному університеті урочисто відзначили переможців творчого конкурсу серед школярів «Мій люблячий дбайливий тато», що проводився в рамках Всеукраїнської ініціативи «День батька». Протягом вересня на конкурс надійшло близько 300 робіт майже з усієї області, від учнів молодших класів – малюнки, від старших – есе.

Призерами стали 57 учасників. Творчі здібності в конкурсі проявили також діти викладачів і співробітників СумДУ. Вони нагороджені призами від університетського профкому.

Організатори конкурсу – громадська організація «Інтелект Сумщини», управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації, управління освіти і науки Сумської облдержадміністрації, Центр підтримки сім’ї СумДУ.

Як акцентувала експертка конкурсу, фахівець Центру підтримки сім’ї СумДУ Андріана Костенко, журі відзначило роботи, в яких тато є другом для своєї родини, передає дитині свої знання і свій досвід, долучається до хатніх справ.

 «Наш батько – приклад для близьких і друзів. На конкурс разом із сином і донькою ми представили фотопроект: добірку сімейних фотографій і віршованих рядків, що якнайповніше ілюструють риси характеру тата», – прокоментувала мама переможців Тетяна Павлюченко.

«Мій тато добрий, уважний до всієї сім’ї. На малюнку я зобразила, як він допомагає мені вчити уроки. Найчастіше разом ми вчимо українську мову і математику», – розповіла десятирічна Христина Дементова.

«Підтримую з сином теплі стосунки, спілкуюся, організовую змістовне дозвілля. А такі конкурси – чергова приємна нагода провести час разом», – переконаний батько Володимир Ярошин. І син – першокласник Вова Ярошин – відчуває батьківську турботу: «Папа влаштовує для мене цікаві прогулянки і поїздки. Я його дуже люблю».

За словами керівниці проекту «Нові традиції на Сумщині: святкуємо День батька» Юлії Савельєвої, на державному рівні День батька в Україні не визначений, а неофіційно його відзначають у третю неділю вересня.Сумщина – одна з небагатьох областей, в якій День батька відзначається з 2011 року.

«Виховна роль тата в родині надзвичайно велика. Діти, які отримують достатньо татової уваги, гармонійно розвиваються, мають менше проблем із навчанням, більш стійкі емоційно, відчувають себе впевненіше, і тому більш успішні в житті», – додала керівниця проекту.

Вона розповіла про досвід Сумського державного університету у сфері підтримки сім’ї: «Про діяльність центру підтримки сім’ї СумДУ знають на всеукраїнському і європейському рівнях. Центр працює з сім’ями не лише студентів і викладачів, а й громадою міста і області. Для нас важливо закріпити позитивні зміни в суспільній свідомості стосовно того, що виховання дітей – це спільна справа мами і тата».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]