Дата публікації:
09 вересня 2011
Кількість переглядів:
1666
Поділитися:

9 вересня на базі Сумського державного університету активісти Клубу веселих та найкмітливіших Сумщини обговорили перспективи розвитку руху КВН в області. 

До діалогу долучилися проректор з науково-педагогічної роботи та гуманітарних питань Сумського державного університету Ніна Світайло, заступник начальника управління у справах сім'ї, дітей і молоді Сумської обласної державної адміністрації Ірина Козолуп та організатори трьох обласних ліг Клубу веселих та найкмітливіших: голова Сумської обласної молодіжної громадської організації «СумКаВН» Дмитро Полов’ян, адміністратор Сумської відкритої ліги КВН «Фан-Зона КВН» Андрій Любченко, директор «Шкільної ліги КВН» Анастасія Павленко.

З інформації активістів, уже цього місяця та на початку жовтня у рамках ліг області пройдуть чвертьфінальні ігри на сцені провідного вищого навчального закладу регіону – Сумського державного університету. За словами Ніни Світайло, подібні змагання у стінах СумДУ вже стали традиційними, адже навчальний заклад уже кілька років поспіль опікується рухом КВНу на Сумщині, організовуючи спільно з іншими молодіжними громадськими організаціями КВНівські заходи різного рівня. «На сцені університету грають і школярі, і студенти, і дорослі досвідчені КВНнівці зі всієї України. Ми пишаємося тим, що для них уже стала рідною актова зала СумДУ», - зауважила проректор. За її власних спостережень, гумор КВНу на Сумщині на сьогодні став більш інтелектуальним, а відтак утворилися професійні команди, здатні грати у вищій лізі КВН України.

Ірина Козолуп наголосила, що підтримка з боку влади КВНу на Сумщині допомагає «якісно формувати менталітет молодого покоління області», а допомагає реалізувати освітню функцію управлінню у справах сімї, дітей та молоді, в першу чергу,  Сумський державний університет.  

Як логічно продовжила директор «Шкільної ліги КВН» Анастасії Павленко, шкільна ліга при СумДУ діє вже протягом шести років. За цей час її вихованці ставали призерами КВН змагань у містах Харків та Дніпродзержинськ, а минулого року перемогли на Всеукраїнську фестивалі шкільних команд КВН. Уже 11 вересня цього року в університету відбудеться відкритий семінар-тренінг для юних КВНівців з метою обміну досвідом із дорослим поколінням та якісної підготовки до ігор. 23 вересня найкмітливіші школярі змагатимуться у чвертьфіналі Сумської обласної шкільної ліги КВН. «Цього разу сумський глядач побачить протистояння представників із Сум, Києва, Харкова, Дніпродзержинська, Прилук, Ромнів, Конотопу, Тростянця та Липової Долини. Загалом, зіграє аж 18 команд – це рекордний показник за останні роки», – проінформувала Анастасія Павленко. На півфінал слід чекати у листопаді цього ж року, тоді ж визначаться фіналісти ліги, яка завершить свою роботу у січні вже 2012 року.

Дмитро Полов’ян представив громадськості молоду і поки що маловідому лігу «СумКаВН», фестиваль з відкриття якої відбувся навесні цього року. За своїм призначенням ліга є навчальним майданчиком, на якому команди перевіряють новий матеріал та відточують сценічну майстерність. У дебютному сезоні ліги взяли участь команди із міст Суми, Полтава, Харків, Київ, Ромни. За словами голови Сумської обласної молодіжної громадської організації «СумКаВН», особливістю ліги є участь у ній команд сумської шкільної ліги на рівні зі студентськими, що допомагає дітям психологічно перейти від шкільного до дорослого гумору. До речі, як підкреслив Дмитро Полов’ян, кращі команди «СумКи» наступного року будуть запрошені до участі у лізі «Фан-Зона».

Що ж до третьої ­– Сумської обласної ліги «Фан-Зона КВН» – вона проводить вже другий сезон, повідомив Андрій Любченко. Минулого року в лізі зустрілися команди із міст Суми, Київ, Дніпропетровськ, Львів, Рівне, Полтава, Луганськ, Донецьк. Другий сезон розпочався у червні фестивалем, на якому, до речі, перемогла команда Сумського державного університету «Любимая». Ліга «Фан-Зона КВН» відрізняється своїм умінням поєднувати багаторівневі команди, що дозволяє багатьом підвищити свій рівень жартів. Найближчі відбіркові ігри «Фан-Зона КВН» пройдуть вже 18 та 24 вересня, де зустрінуться команди із Сум, Києва, Донецька, Харкова, Рівного, Полтави та Кременчука.

По закінченню прес-конференції учасники дійшли висновку, що популяризація руху КВН на Сумщині допомагає молоді корисно проводити вільний час, підвищує її ерудицію, виховує почуття єдності та долучає до сучасного мистецтва. Відтак, розвиток КВНу в регіоні – це запорука зростання творчого та свідомого молодого покоління, яке варто підтримувати.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]